Siirry sisältöön

Linnan Cafén kahvila

Linnan Cafèssa on viihtyisä kahvila, jossa teitä palvelevat Vaalijalan kuntayhtymän eri kuntoutuspalveluissa, kuten työtoiminnassa ja työvalmennuksessa olevat henkilöt. Valmistamme kahvion tuotteet itse ja teemme tilauksesta myös pienempiä eriä mukaan.

Linnan Cafèn tiloissa on tuotemyymälä, jossa myydään Vaalijalan työ- ja toimintapisteissä valmistettuja tuotteita. Linnan Café sijaitsee Pieksämäen keskustassa, viihtyisässä, esteettömässä ja historiallisessa talossa Keskuskadun varressa. 

Linnan Cafén aukioloajat kahvila-asiakkaille

ma-to klo 9.30-15.30
pe klo 9.30-13.30
p. 040 481 6072
(Kahvilan työtoiminta + tilaukset)

Linnan Cafén kurssitoiminta

Linnan Caféssa voi osallistua kurssimuotoiseen päiväaikaiseen toimintaan. Kursseilla toteutetaan monipuolisesti erilaisia kädentaitojen kursseja, harjoitellaan yhdessä toimimista ryhmässä sekä opetellaan yhdessä arjentaitoja. Kurssien sisällöt tukevat monipuolisesti kuntoutumista sekä tuovat mielekästä ja vaihtelevaa sisältöä asiakkaiden päiväaikaiseen toimintaan. Liikuntakurssi on pysyvä osa kurssitoimintaan. Kurssien sisältö vaihtelee asiakkaiden tarpeiden ja vuoden aikojen mukaan. Toiminnassa hyödynnetään Linnan Cafén keskeistä sijaintia kaupungissa ja Pieksämäen mahtavaa lähiluontoa. Toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaan kuntoutumista sekä toimintakyvyn ja itsenäisen työskentelyn kehittymistä. 

Asiakkaalle laaditaan yhdessä hänen sekä oman kuntoutus- tai asumispalveluyksikön ja läheisten kanssa yksiköllinen päiväaikaisen toiminnan suunnitelma. Siinä määritellään toiminnan sisältö Linnan Caféssa, päivittäinen toiminta-aika sekä kuntoutukselliset tavoitteet ja niiden seuranta. 

Kurssitarjotin 1.5.-30.6.2024

Ilmoittaudu Sallalle 040 184 8034 tai Satulle 040 481 6060

Maanantai, liikuntaa

klo 9:15 – 13:30
Sään mukaista liikuntaa ulkoillen, Kunnon Keskuksella padelia pelaillen tai kuntosalilla harjoitellen. Max. 6 henkilöä

Tiistai, käsityöt ja taide

klo 9:15 – 13:30
Valmistetaan käsitöitä monipuolisin tekniikoin sekä taiteillaan erilaisin menetelmin. Toimintaa suunnitellaan yhdessä ryhmän kanssa.

Keskiviikko, ulkoilu

klo 9:15 – 13:30
Frisbeegolfia, vedenjakajareitistön ympäristössä ulkoilua, valokuvausta. Kelin ollessa huono, toiminta sisätiloissa. Max. 6 henkilöä

Torstai, puutarha

klo 9:15 – 13:30
Jatkamme puutarhan kasvattelua ja käymme hoitamassa ja ihmettelemässä kasveja Green Care Nenonpellossa. Iltapäivällä käymme hoitamassa Siilin hautausmaalla kukkia.

Perjantai, käsityöt ja taide

klo 9:15 – 13:30
Valmistetaan käsitöitä monipuolisin tekniikoin sekä taiteillaan erilaisin menetelmin. Toimintaa suunnitellaan yhdessä ryhmän kanssa.

Jos haluat tulostaa kurssitarjottimen, voit tulostaa sen tästä linkistä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (pdf avautuu uuteen välilehteen).