Siirry sisältöön

Vaalijala uusi jälleen laatusertifikaattinsa

4.6.2024 Uutiset

Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus on arvioitu jälleen korkeatasoiseksi vaativien erityispalvelujen palveluntuottajaksi. Puolueettoman arvioinnin suoritti Labquality Oy ja arvioinnin pohjana ovat kansainväliset ISO 9001 laatuvaatimukset.

Vaalijalan laatutyön koordinoijan ja kehittäjän Hanna-Leena Niskasen mukaan arvioinnista saadut havainnot ja suositukset ovat arvokasta tietoa Vaalijalan toiminnan kehittämiseksi.

– Tulosten perusteella voidaan tunnistaa vahvuuksia ja kehityskohteita, sekä ennakoida riskejä ja tehdä tarvittavia muutoksia toimintaan, prosesseihin ja järjestelmiin, Niskanen sanoo.

Ulkoinen auditointi, eli palvelun laadun arviointi suoritetaan Vaalijalassa vuosittain. Lisäksi Vaalijalassa toteutetaan auditointeja myös sisäisesti. Sisäisistä auditoinneista vastaa joukko Vaalijalan työntekijöitä, jotka on koulutettu tähän tehtävään.

Asiakkaista välittäminen näkyy

Niskanen näkee, että laatusertifikaatin uusiminen on erinomaista palautetta vaativille erityispalveluille siitä, että Vaalijalassa asioita tehdään oikein. Erityisen huomionarvoiseksi Niskanen nostaa henkilökunnan sitoutumisen kuntoutustyöhön.

– Henkilöstön aito välittäminen asiakkaista, hyvä johtaminen ja kuntoutuksen erityisosaaminen ovat niitä asioita vaativan erityisen tuen palveluissa, jotka näkyvät arjessa ja tunnistetaan ulkopuolisessa sertifioinnissa, Niskanen sanoo.

Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus on osa Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan sosiaalipalveluja. Eloisan sosiaalipalvelujen toimialajohtaja Saara Tavi on tyytyväinen Vaalijalassa tehtävään laatutyöhön.

– Laatutyö on parhaimmillaan toiminnalle asetettujen tavoitteiden jatkuvaa edistämistä, kehittämistä, varmistamista ja näkyväksi tekemistä. Laatutyö helpottaa järjestelmällistä seurantaa ja reagointia, mikä näkyy Vaalijalan arjessa johtamisen näkökulmasta erinomaisella tavalla. Onnittelut sertifikaatista kaikille, Tavi toivottaa.

Laatusertifikaatti myönnetään vaativan erityisen tuen lasten, nuorten ja aikuisten yksiköille, asiantuntijapalveluille, sekä toiminnalliselle kuntoutukselle.

Lisätiedot:

Hanna-Leena Niskanen, kuntoutuskoordinaattori
p. 050 3899 263
hanna-leena.niskanen@etelasavonha.fi(avautuu uuteen ikkunaan)

Saara Tavi, sosiaalipalvelujen toimialajohtaja
p. 044 4174 100
saara.tavi@etelasavonha.fi(avautuu uuteen ikkunaan)

Vaalijalan kuntoutusyksiköiden esihenkilöitä Vaalijalan pihalla aurinkoisena päivänä. Taustalla Vaalijalan rakennuksia.

Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen esihenkilöitä yhdessä kuntoutuskoordinaattori Hanna-Leena Niskasen, Eloisan vammaispalvelujohtaja Paula Tiihosen ja Eloisan sosiaalipalvelujen toimialajohtaja Saara Tavin kanssa.

Muut artikkelit