Kuva:Sinisiipi
Nainen tekee kankaanpainantatyötä.

Sinisiipi

Haluatko päiviisi monipuolista sisältöä ja toimintaa? Tervetuloa Sinisiipeen!

Sinisiipi on luovan toiminnan paikka, jossa voit ilmaista itseäsi ja toteuttaa ideoitasi erilaisten käsitöiden avulla. Voit harjoitella arkielämän taitoja: leipomista, ruuan laittoa, pyykin ja astioiden pesua. Osallistua Vaalijalan yhteiskäytössä olevien autojen pesu- ja siivoustiimiin sekä asiointitehtäviin: posti, kierrätys ja tilausten kuljetus.

Lisäksi viikko-ohjelmaamme kuuluu säännöllisesti ulkoilua ja liikuntaa, jossa hyödynnämme lähialueen monipuolisia retkeily- ja liikuntapaikkoja. Myös yhteiset rentoutushetket ovat osana toimintaamme.

Sinulla on myös mahdollisuus olla mukana Sinisiiven luonto- ja puutarhatoiminnassa, jossa voit seurata vuodenaikojen vaihtelua luonnossa, hyödyntää luonnon antimia ja materiaalia arjessa, tehdä asetelmia ja istutuksia sekä kokea luonnon monimuotoisuus kaikilla aisteilla.  

Sinisiiven ohjaajien kanssa voit päästä osallistumaan erilaisiin kulttuuritapahtumiin kuten konsertteihin ja teatteriesityksiin.

Medialaitteiden käyttö kuuluu jokapäiväiseen arkeemme. Kuuntelemme musiikkia, seuraamme ajankohtaisia tapahtumia, valokuvaamme ja videoimme toimintaamme, etsimme ohjeita ja tietoa.

Sinisiivessä voit osallistua erilaisiin teemapäiviin, joiden sisältö on mietitty asiakastoiveiden mukaisesti.

Vaihtelevalla ja monipuolisella toiminnalla tuomme päiviisi erilaisia elämyksiä ja mielekästä tekemistä.

Sinisiivessä voit työskennellä yksin tai ryhmässä. Voit harjoitella vuorovaikutukseen ja kommunikaatioon sekä yhdessä toimimiseen liittyviä taitoja. Jos sinun on vaikea ymmärtää yleiskieltä, ohjaajat käyttävät selkokieltä. He voivat käyttää tukiviittomia, kuvia tai apuvälineitä kommunikaation tukena. Voit tehdä ohjaajan kanssa itsellesi oman päivä- ja viikko-ohjelman kuvilla tai kirjoittamalla.

Sinisiivessä huomioidaan jokaisen vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet. Ohjaajat kannustavat sinua kokeilemaan uusia asioita. Voit löytää juuri sinulle sopivan tavan toteuttaa taitojasi. Sinä voit olla mukana suunnittelemassa töitäsi ja tavoitteitasi ja kehittää ja arvioida niitä ohjaajien kanssa. On tärkeää, että teet yhteistyötä ohjaajien kanssa.

Sinisiipi sijaitsee Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa Pieksämäellä. Sinisiiven tiloihin pääset pyörätuolilla.

Kuvia

Sinisiipi

Kysy lisää Sinisiiven toiminnoista:


Puh. 015 783 1294