Linnan Cafén kurssit ja toiminnot

Kausikäsityöt

Kurssilla valmistamme koriste- ja käyttöesineitä kauden teemojen mukaan. Pääpaino tuotteiden valmistamisessa on kierrätyksessä sekä uusiokäytössä. Perehdymme yhdessä vaihteleviin ja monipuolisiin valmistusmenetelmiin. Käytössämme on tarvittaessa myös puutyö-, metalli- ja maalaustilat.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Liikunta

Liikuntakurssilla käytössämme on liikuntasali, jossa harrastamme yhdessä valittuja liikuntamuotoja, kuten salibandy, sulkapallo, lentopallo, yms. Saliin on esteetön pääsy. Kurssipäivään kuuluu myös joka toinen viikko lenkkeily, venyttely ja rentoutus sekä joka toinen viikko vesilentopalloa Pieksämäen uimahallilla.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Kinolinna.Dok

Kurssilla tutustutaan asiaohjelmien maailmaan. Katsomme yhdessä valituista aiheista kertovia dokumentteja sekä keskustelemme aiheesta. Tutustumme dokumenttien valmistukseen sekä teemme yhdessä dukumentin ryhmän valitsemasta aiheesta. Kurssilla yhteistyössä myös mediapaja, jonka kanssa opettelemme medialukutaitoa sekä lähdekritiikkiä. Kurssilla mahdollista järjestää kahden eri dokumentin katselu kerralla, joten aiheita voidaan valita jokaiseen makuun.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Ruoanlaitto ja blogaus

Kurssilla valmistamme välipaloja, ruokia sekä leivonnaisia yhdessä opetellen. Kurssilaiset suunnittelevat valmistettavat ruoat. Lisäksi ylläpidämme selkokielistä blogia, jonne valokuvaamme ohjeiden tekovaiheet sekä kirjoitamme käyttämämme reseptit vinkkeineen. Blogikirjoitukset ja ohjeet julkaistaan viikoittain internetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Hyvinvointi

Hyvinvointikurssilla käydään läpi keskustellen ja yhdessä tehden asioita, jotka vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Aiheina muun muassa ravitsemus, hygienia, elämänhallinta jne. Kurssilla saamme myös mindfulnessa-ohjausta, johon kuuluu itsensä hyväksymisen pohdintaa ja käytännön harjoituksia.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Iltakahvila

Joka kuun 1. torstai kello 16.00 - 18.30 iltakahvila vaihtuvin teemoin. Yhdessäoloa, toimintaa ja herkkuja viihtyisässä kahvilaympäristössä.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Linnan Café

Ohjaajat:

Jussi Lyyra
Puh. 044 389 9764

Jessica Putkonen
Puh. 044 389 9810