Kuva:Aistitupa

Aistitupa

Aistitupa on viihtyisä, moniaistillinen ympäristö, jossa voit osallistua päiväaikaiseen toimintaan.

Aistitupa sijaitsee Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa Pieksämäellä. Aistituvan rauhallisiin tiloihin pääset pyörätuolilla.

Aistituvalla voit työskennellä yksin tai ryhmässä. Jos sinun on vaikea ymmärtää yleiskieltä, ohjaajat käyttävät selkokieltä. He voivat käyttää tukiviittomia, kuvia tai apuvälineitä kommunikaation tukena.

Aistituvalla voit saada positiivisia kokemuksia ja elämyksiä eri aisteille ympäristöstä, mielikuvatarinatuokioista ja Aistipuutarhasta. Keittiössä voit leipoa ja tuoksutella. Voit tehdä pöydän ääressä esimerkiksi lajittelutehtäviä, palapelejä ja käsitöitä. Omaa luovuuttasi voit käyttää askartelussa, maalatessasi ja musiikkiryhmässä. Välillä voit tauottaa työtäsi ja rentoutua.

Aistituvan rentoutustoiminnassa voit rauhoittua ja pysähtyä arjen toiminnasta ja löytää itsellesi sopivan tavan rentoutua esimerkiksi rocking chair-keinutuoliterapian tai hierontapatjan avulla. Ohjaaja voi rentouttaa sinua myös kosketuksen avulla.

Ohjaajat kannustavat sinua kokeilemaan uusia asioita. Voit löytää juuri sinulle sopivan tavan toteuttaa taitojasi. Sinä voit olla mukana suunnittelemassa töitäsi ja tavoitteitasi. Voit kehittää ja arvioida niitä ohjaajien kanssa. On tärkeää, että teet yhteistyötä ohjaajien kanssa.

Rentoutus

Aistipuutarha

Aistimonivammaistyö päivätoiminnassa

Moniaistinen ympäristö ja aistit

Kysy lisää Aistituvan toiminnoista:


Puh. 015 783 1264
aistitupa@vaalijala.fi

Aisti- ja rentoutustoiminta