Green Care Nenonpelto

Eläintoiminta

Eläintoiminnan tilat sijaitsevat Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen alueella Pieksänjärven rannalla kauniissa maisemissa. Eläintoiminnassa voit työskennellä yksin tai pienryhmässä. Jos sinun on vaikea ymmärtää yleiskieltä, ohjaajat käyttävät selkokieltä. Ohjaajat voivat käyttää tukiviittomia, kuvia tai apuvälineitä kommunikaation tukena. Eläintoiminnan tiloihin pääset myös pyörätuolilla.

Eläintoiminnassa huolehditaan eläinten päivittäisestä hyvinvoinnista. Toiminnassa pääset osallistumaan alpakoiden, lampaiden, minipossujen, kanojen ja kanien hoitoon, ruokintaan ja siivoustehtäviin. Sinulla on myös mahdollisuus tulla nauttimaan eläinten seurasta rauhallisessa ympäristössä. Toimintaa suunniteltaessa otamme huomioon vahvuutesi ja kiinnostuksiesi kohteet.

Ohjaajat kannustavat sinua kokeilemaan uusia asioita turvallisesti. Voit löytää juuri sinulle sopivan tavan toteuttaa taitojasi. Sinä voit olla mukana suunnittelemassa tehtäviäsi ja tavoitteitasi. Voit kehittää ja arvioida niitä ohjaajien kanssa.

Luontotoiminta

Luontolähtöisessä toiminnassa voit saada luontokokemuksia ja -elämyksiä turvallisesti ohjaajan kanssa esimerkiksi luontokerhoissa ja retkeillen. Retkikohteet ja toimintojen sisällöt suunnitellaan yhdessä kaikkien osallistujien kanssa hyödyntäen vuodenaikojen vaihtelu. Erä- ja retkeilytaitoja voit harjoitella ohjaajien tuella. Luonnossa toimimiseen käytetään sekä Nenonpellon, että lähialueiden luontoa ja valmiita reitistöjä.

Koira-avusteinen toiminta

Koira-avusteisen toiminnan tilat sijaitsevat Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen alueella osoitteessa Alatie 19. Koira-avusteiseen toimintaan voit osallistua yksilöajalla tai pienryhmässä. Toimintaa on mahdollisuus järjestää myös luonnossa tai muualla toimintaan sopivissa tiloissa. Jos sinun on vaikea ymmärtää yleiskieltä, ohjaaja käyttää selkokieltä. Ohjaaja voi käyttää tukiviittomia, kuvia tai muita apuvälineitä kommunikaation tukena. Koira-avusteisen toiminnan tiloihin pääset myös pyörätuolilla.

Toiminnassa koiran kanssa liikutaan luonnossa, pelataan pelejä ja rentoudutaan. Koira on hyvä kuuntelija, jonka kanssa voit tehdä yhdessä tehtäviä tai lukea. Koiran läsnäolo voi auttaa sinua suoriutumaan erilaisista etukäteen jännittävistä vuorovaikutustilanteista, joita toiminnassa voidaan harjoitella. Koiratoiminnasta voit saada erilaisia elämyksiä ja positiivisia aistikokemuksia.

Voit osallistua myös koiran hyvinvoinnin tukemiseen, kuten turkin harjaamiseen, kynsien hoitoon ja tassujen hierontaan sekä rasvaamiseen.

Toiminnassa tällä hetkellä toimii kaksi koiraa, jotka ovat koulutettu toimimaan sinun kanssa. Perry on iso koira, joka rodultaan sininen picardienspanieli. Mäyski on pieni koira, joka on rodultaan karkeakarvainen mäyräkoira.

Hevostoiminta

Hevostoiminnassa mennään tallille, joka sijaitsee Naarajärven Vilhulan kylällä. Tallilla voit opetella esimerkiksi karsinoiden siivoamista, hevosten ruokkimista, harjaamista ja taluttamista. Halutessasi voit ratsastaa tai päästä hevosen vetämien kärryjen tai reen kyytiin. Ohjaaja ohjaa sinua tallitöissä ja hevosen kanssa toimimisessa.

Kuvia

Kysy lisää eläintoiminnasta

Puh. 044 389 9882
Puh. 050 389 9475
Puh. 044 389 9753
 

Kysy lisää luontotoiminnasta

Puh. 044 389 9882
Puh. 050 389 9475
 

Kysy lisää koira-avusteisesta toiminnasta

Puh. 0503899447

Kysy lisää hevostoiminnasta

Puh. 050 389 9475