Asumispalvelut

Vaalijalan asumispalveluja järjestetään Savon alueella 14 paikkakunnalla palvelukodeissa ja palveluasunnoissa sekä normaaleissa asunnoissa. Asuntoja kussakin palvelukodissa on yleensä 10-20 kappaletta ja ne jakautuvat kahteen tai kolmeen erilliseen ryhmäkotiin.

Palvelukodit ovat pääsääntöisesti yövalvottuja. Henkilöstömitoitus vaihtelee 0.5 -1.0 työntekijää yhtä asukasta kohden. Lisäksi on palkattu henkilökohtaisia lähiavustajia. Ohjaajien ammattitutkinnoissa yleisimpiä ovat lähihoitajan ja sosionomin tutkinnot. Mukana on myös sairaanhoitajia.

Jokaiselle asukkaalle on nimetty omaohjaaja, jolla on erityisvastuu arjen asioiden sujumisesta. Lääkejakelusta vastaa koulutettu oma henkilöstö.

Perusterveydenhuollosta vastaavat paikkakuntien terveyskeskukset. Kehitysvammaisuuteen liittyvä erityistietämys saadaan Vaalijalan poliklinikoilta Kuopiosta, Pieksämäeltä ja Mikkelistä.

Uusimmissa palvelukodeissa asunnot ovat kooltaan n. 25 m2 käsittäen oman vessan ja kylpyhuoneen. Vanhemmissa yksiköissä on käytössä vielä kahden hengen soluasuntoja.

Asukkaat ovat vuokrasuhteessa ja saavat normaalit Kelan etuudet. Ylläpidosta maksetaan todellisen käytön mukaan.

Vapaat asunnot

Muurinkosken palvelukodissa Joroisissa

Huoneen koko 21m2, WC-suihkutilat 4m2.
Huone sijaitsee 7 huoneen kodissa, joka on nimetty Villa Okraksi. Huoneen seinäväritys on vaalea, osittain okran värinen, lattia siniharmaa.
Huoneesta käynti myös omalle terassille

Lisätietoja: palvelukodin johtaja Katriina Pietiläinen, puh. 044 389 9722
> Muurinkosken palvelukoti

Pihlajarinteen palvelukodissa Pieksämäellä

Yksi soluasunto miehelle.
Oma huone n. 13 m2 ja yhteisiä tiloja toisen asukkaan kanssa kylpyhuone ja keittiö.

Lisätietoja: palvelukodin johtaja Anne Kontro, puh. 044 389 9625
> Pihlajarinteen palvelukoti