Arki Muurinkoskella

Musiikki ja laulaminen ovat tärkeitä asioita Muurinkosken asukkaille. Piano soi ja iloinen laulu raikaa palvelukodissa päivittäin. Musiikki on apuna asukkaiden itseilmaisussa. Moni asukkaista ei pysty tuottamaan puhetta, mutta mikrofonin ääressä ja pianon säestyksellä he pystyvät laulamaan.

Musiikkia onkin käytetty Muurinkoskella yhtenä kuntoutuksen muotona jo kymmenen vuoden ajan. Musiikkitoimintaa vetää talon oma ohjaaja.

Muurinkoskella harrastetaan paljon yhdessä ja yksin. Harrastuksiin ja erilaisiin yksilöllisiin harrastusmahdollisuuksiin myös panostetaan. Osalla asukkaista on henkilökohtaisia avustajia, joiden kanssa he käyvät omissa harrastuksissaan. Suosittua on mm. hevosten hoito, ratsastus, lenkkeily sekä matkailu.

Musiikin ohella ikääntyviä asukkaita aktivoidaan omassa muistelupiirissä. Siihen kuuluu mm. asukkaiden lapsuudesta ja nuoruudesta tuttujen asioiden, paikkojen ja tapojen muistelu eri tavoin.

Minna Hämäläinen on tyytyväinen omaan asuntoonsa. Hän pääsi muuttamaan vastavalmistuneeseen palvelukotiin huhtikuussa 2015. Minnan tilavassa asunnossa on kylpyhuoneen lisäksi oma minikeittiö.

”Asunto on mukava, todella tilava. Olen viihtynyt hyvin”, Minna Hämäläinen toteaa.

Kuvia / Muurinkoski