Arki Kihmulassa

Kihmulan palvelukodin asukkaista suurin osa käy arkisin opiskelemassa tai päivätoiminnassa Siilinjärven kunnan Harjamäen toimintakeskuksessa. Enemmistö asukkaista on nuoria, joilla avun ja tuen tarve on yksilöllinen.

Kihmulassa panostetaan vapaa-ajan monipuoliseen viriketoimintaan. Toimintaa suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Yhdessä mm. lenkkeillään, pelataan pelejä, lauletaan karaokea, tehdään retkiä sekä osallistutaan kiinnostaviin tapahtumiin.

Keväästä pitkälle syksyyn oman pihan grillikatos on ahkerassa käytössä. Ulkoilemaan ja ulkona viihtymään houkuttelevat myös laaja pihamaa keinuineen sekä suuri lasitettu kuisti.

Kihmulassa tuetaan ja ylläpidetään asukkaiden omia voimavaroja sekä elämänhallintaa monin eri tavoin. Oman asunnon siivous, pyykkihuolto sekä yhteisten aterioiden valmisteluun osallistuminen esimerkiksi kattamalla pöytä tai tiskaamalla tiskit ovat esimerkkejä tästä.

”Olen viihtynyt hyvin Kihmulassa. Täältä on tullut paljon uusia kavereita. Ohjaajat ja kaverit ovatkin parasta”, kertoo Senja Tikkanen.

Hänestä on mukavaa, että Kihmulassa puuhataan paljon yhdessä. Erityisen kivoja Senjasta ovat yhteiset juhlat sekä ulkoilutapahtumat.

Kuvia / Kihmula