Arki Kahvimyllyssä

Kahvimyllyn palvelukodissa eletään hyvin aktiivista elämää. Palvelukodin valtti on runsas ja monipuolinen vapaa-ajantoiminta. Sitä suunnittelee yhdessä asukkaiden kanssa pääsääntöisesti vapaa-ajan toiminnasta vastaavat ohjaajat.

Yhdessä asukkaiden kanssa on järjestetty jo perinteeksi muodostuneet Revontulen tanssit. Tapahtuma kerää osanottajia myös muista Suonenjoen ja lähipaikkakuntien palvelukodeista sekä avohuollon piiristä.

Kahvimyllyn toimeliaat asukkaat juhlivat yhdessä mm. Halloweenia ja Vappua sekä osallistuvat monenlaisiin tapahtumiin. Kerran kuukaudessa Kahvimyllyssä vierailevat kaverikoirat, ja sählykerho kokoontuu viikoittain.

Työikäiset asiakkaat käyvät päivä- tai työtoiminnassa. Kaikilla asukkailla on kuitenkin ainakin kerran viikossa kotipäivä, jolloin harjoitellaan arkipäivän taitoja sekä hoidetaan omia asioita.

”Minä haaveilen omasta koirasta. Vanhempien luona meillä oli oma koira. Onneksi on oma pehmolelukoira”, sanoo Nina Kiiramo.

Hän käy päivisin työtoiminnassa Suonenjoen kaupungin toimintakeskuksessa.

”Kotipäivänä siivoan oman asunnon, luuttuan lattiat ja pyyhin pölyt sekä pesen pyykin. Sen jälkeen keitän siivouskahvit ja pelaan vähän pelejä pleikkarilla”, Nina Kiiramo kertoo.

Nina Kiiramosta parasta Kahvimyllyssä on se, että voi mennä ja tulla harrastuksiin, töihin tai vaikka kauppareissulle oman mielen mukaan.

Kuvia / Kahvimylly