Arki Harjussa

Erilaisten liikuntalajien kokeilu on ollut Marja-Leenasta viime aikoina mukavaa. Harrastusten pariin hän lähtee yleensä kerran viikossa yhdessä henkilökohtaisen vapaa-ajan avustajan kanssa. Avustaja mahdollistaa yksilöllisen harrastamisen omien mielijuttujen parissa.

”Olen käynyt oopperassa, teatterissa ja museoissa sekä ratsastamassa”, kertoo Marja-Leena.

Aina ei myöskään tarvitse mennä kotoa mihinkään, vaan vapaa-ajan avustajan kanssa voidaan välillä tehdä ”tyttöjen” juttuja ja vaikka vain jutella.

Harjussa oma vapaa-ajan avustaja on tällä hetkellä viidellä asukkaalla. Mutta myös yhdessä harrastetaan ja touhutaan paljon. Yhteisiä aktiviteetti-iltoja on kolme kertaa viikossa. Niihin sisältyy usein pelaamista, askartelua sekä karaokea.

Harjun palvelukoti sijaitsee Pihlajaveden rannalla, joten viereinen uimaranta on kesäisin asukkaiden keskuudessa todella suosittu. Omalta viihtyisältä pihalta löytyy grillikatos sekä marjapensaita.

”Hyvä täällä on asua. Oma asunto on mukava. Siellä on kaikki paikat järjestyksessä. Kotipäivänä tykkään siivota ja osallistua keittiövuoroon”, kertoo asumisestaan Antti.

Kuvia / Harju