Aistitupa

Aistitupa on toiminnallisen kuntoutuksen yksikkö, joka tarjoaa päivätoimintaa sekä aisti- ja rentoutustoimintaan.

Aistituvan multisensorinen ympäristö tarjoaa esteettömän ja esteettisesti viihtyisän toimintatilan. Multisensorisella toiminnalla pyritään antamaan positiivisia elämyksiä ja kokemuksia. Tavoitteena on vahvistaa asiakkaan oman elämän osallisuutta ja hyvinvointia henkilökohtaisten kuntoutustavoitteiden mukaisesti.

Toimintaa tehdään yksilö- ja pienryhmäohjauksessa. Ohjauksessa työtehtävät vaihtelevat erilaisista sosiaalisista pienryhmistä monenlaisiin pöytätason tehtäviin. Toiminnan sisällössämme keskeisenä asiana on läsnä oleva voimauttava vuorovaikutus ja käytössä ovat erilaiset kommunikaatiokeinot ja -harjoitukset. Tarjoamme aisti- ja rentoutustoimintaa aistimonivammaisille, psykiatrisille, autismin kirjon asiakkaille; jokaiselle yksilöllisesti suunnitellen.

Toteutamme yhteistyökumppaneiden kanssa mm.
• musiikkituokioita
• taidepajatoimintaa
• sosiaalipedagogista hevostoimintaa sekä
• hengellistä työtä.
Päivätoiminnassa on harjoitusohjelmia, joita suunnitellaan puhe- ja toimintaterapeuttien kanssa asiakkaan kuntouttamiseksi.

Rocking-keinutuoliterapia ja Akvasense-patja ovat varattavissa Vaalijalan kuntoutusyksiköiden asiakkaille myös iltaisin ja viikonloppuisin. Aistitupa toimii multisensorisena oppimisympäristönä. Tutustumiskäynneillä voi perehtyä multisensoriseen toimintaan. Olemme Suomen multisensoverkoston yhteistyöjäsen.

> Aistituvan esite.

Yhteyshenkilöt

Mia Kukkonen

Ohjaaja

Puh. 050 389 9264

mia.kukkonen@etelasavonha.fi

Taru Mähönen

Ohjaaja

Puh. 050 389 9289

taru.mahonen@etelasavonha.fi

Helga Gezer

Ohjaaja

Puh. 040 481 6085

helga.gezer@etelasavonha.fi